0-5 KMGroene HartpadZuid-Holland

Groene Hartpad – Rotterdan Station Noord-Capelle aan de IJssel – Langs rietomzoomde knuppelpaden

Door 30 maart 2011 juli 15th, 2019 Geen berichten
Rietwerk in Nije Faert bij de Zwarte Haan op een wandeling over het Nederlands Kustpad van Sint Jacobipolder naar Ferwerd

Knuppelpaden, het Kralingse Bos en een groen lint door de stad

LANGS RIETOMZOOMDE KNUPPELPADEN NAAR HET STADSDEELPARK SCHOLLEBOS WAAR JE LANGS WATERTJES SLINGERT NAAR HET KRALINGSE BOS. OOIEVAARS ZIJN HIER EEN VEELGEZIENE BROEDGAST EN HET IS EEN VERADEMING OM HIER OMRINGD DOOR DRUKKE SNELWEGEN TE WANDELEN LANGS DE KRALINGSE PLAS. DRUKTE IN DE VERTE, RUST VLAKBIJ. HET WORDT NIET VOOR NIETS DE BEST BEZOCHTE PLEK VAN ROTTERDAM GENOEMD. AAN U DE EER OM TE KIJKEN OF DIT KLOPT ALS JE DOOR HET GROEN LINT IN DE STAD LOOPT.

Een combinatiewandeling om een paar ontbrekende kleine etappes te volbrengen met de skyline van Rotterdam op de achtergrond. Via de oude plaatsjes Kethel, Overschie en Delfshaven loop je langs water door soms wat sombere industrieterreinen en arbeiderswijkjes. Je loopt net buiten het drukke centrum van Rotterdam door een groene long ontspannen richting Station Rotterdam Noord. Hierna via het Groene Hartpad langs de Kralingse Plas waar een ooievaarskoppel hoog broedt, waar de blik op het water met daarachter de skyline van Rotterdam met zijn hoge gebouwen fantastisch is. Hierna is de etappe wat somber door drukke bebouwing richting station Capelle aan de IJssel.

GA NAAR DE KAART

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: