15-20 KMBrabants VennenpadNoord-Brabant

Brabants Vennenpad – Oisterwijk-Boxtel – Wandelen door de Kampina

Door 27 februari 2015 februari 24th, 2020 Geen berichten

Vennen, purperen hei en de Kampina

DEZE ETAPPE TUSSEN BOXTEL EN OISTERWIJK TYPEERT ALS BESTE HET LIED VAN DE DEURZAKKERS. ZIJ ZONGEN HET AL: ‘HET LEVEN IS GOED IN M’N BRABANTS LAND. DE BOSSEN, DE VENNEN, DE PURPEREN HEI. EEN DORPJE DAT PAST IN JE HAND.’ DE KAMPINA IS ZONDER TWIJFEL EEN VAN DE MEEST WAARDEVOLLE HEIDEGEBIEDEN VAN ONS LAND: BOSBESSENSTRUIKEN, REEËN, LEPELAAR, LAVENDELHEIDE, DE VELE VENNEN, GRAZENDE KUDDES RUNDEREN EN IJSLANDSE PAARDEN. EN MISSCHIEN KOM JE DE KUDDE MET SCHAPEN WEL TEGEN.

Wel al eens ooit het gehele Brabants Vennenpad gelopen als Brabants Kempen- en Vennenpad, nu een herhaling van de etappe van Oisterwijk naar Boxtel. Het is van Oisterwijk tot Boxtel een en al natuur en rust met de Oisterwijkse Vennen en de Kampina, centraal tussen de drukke steden Tilburg, Eindhoven en ‘s-Hertogenbosch. Toch een enorm gebied waar je je in niemandsland waant. De markering is erg goed en de trein brengt je in 7 minuten terug naar Oisterwijk.

GA NAAR DE KAART

Noord-Brabant

Bekijk nog meer wandelingen in Noord-Brabant, dat is wandelen in prachtige steden maar ook op plekken met veel rust. Wandel mee in de Kampina of de Groote Peel, in de Kempen of over de Brabantse Wal. Noord-Brabant heeft wandelpaden te over.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: