Wandelblog Ambulare | Wandelen over het Westerborkpad van Amersfoort naar Schothorst

Westerborkpad -

Amersfoort-Schothorst -

11 km

 

Amersfoort-Schothorst

20 OKTOBER 2016 - Vanaf station Amersfoort duik je naar de groene zuidflank van Amersfoort naar kamp Amersfoort. In totaal zijn meer dan 35.000 mensen voor korte of lange tijd gevangen geweest in kamp Amersfoort. In augustus 1941 namen de nazi’s het voormalige oefenkamp van het Nederlandse leger over en maakten het tot een concentratiekamp. Verder door de historische stad Amersfoort met de mooie waterpoort eindig je bij station Schothorst.

 

Wandelen op het Westerborkpad Plaquette Kamp WesterborkWandelen op het Westerborkpad Voormalige Juliana van Stolbergkazerne Amersfoort
Wandelen op het Westerborkpad Synagoge AmersfoortWandelen op het Westerborkpad Waterpoort Amersfoort

 

Wandelen op het Westerborkpad Kamp Amersfoort

Een korte etappe van het Westerborkpad na een vergadering over wandelen bij Wandelnet. Kort, maar met veel pijnlijke herinneringen aan de 2e WO. Kamp Amersfoort is indrukwekkend en over de zuidflank van Amersfoort wandel je hier in het groen weer langzaam naar het mooie historische centrum van Amersfoort, langs de synagoge en de waterpoort naar het noorden. De bebouwing en het verkeer is hier nadrukkelijker aanwezig. De trein brengt je snel van Amersfoort Schothorst naar Amersfoort CS.

 

 

 

Andere etappes van het Westerborkpad