Wandelblog Ambulare | Wandelen over het Trekvogelpad van Vorden naar Ruurlo

Trekvogelpad -

Vorden-Ruurlo -

12 km

 

Vorden-Ruurlo

18 JULI 2009 - Je loopt vanaf het IJsseldal de Achterhoek in, het gebied waar de gemoedelijke sfeer zo kenmerkend is. Het is een van de meest kastelenrijke gebieden van Nederland, zo bezit Vorden acht kastelen en is hiermee een van de meest kastelenrijke dorpen van Nederland. Kasteel Vorden ligt in Vorden statig in de slotgracht en tot aan kasteel Ruurlo loop je langs hoge akkers. Het landschap laat achter elke bocht in de weg weer een ander gezicht zien.

 

Wandelen over het Trekvogelpad Kleinste winkeltje van Nederland De RijpWandelen over het Trekvogelpad Veerpont Akersloot over Noord-Hollandsch Kanaal
Wandelen over het Trekvogelpad Verfmolen De Kat Zaanse SchansWandelen over het Trekvogelpad Polder Oostzaan

 

Wandelen over het Trekvogelpad Noordeinde

Een korte etappe in een landschap door mooie statige bossen maar altijd een doorkijkje naar weilanden, korenvelden en akkers. Je wandelt bijna van kasteel naar kasteel: Vorden en Ruurlo. De wandeling gaat bijna overal over onverharde paden en mooie authentiek boerderijen duiken elke keer weer achter een bosje op. De treinverbinding tussen Vorden en Ruurlo is perfect en biedt een goede mogelijkheid om dit gebied te verkennen.

 

 

 

Andere etappes van het Trekvogelpad