Wandelblog Ambulare | Wandelen over het Doornikpad in Park Lingezegen

Park Lingezegen te Voet -

Doornikpad - Elst-Nijmegen -

15 km

 

Doornikpad

23 OKTOBER 2016 - Het Doornikpad brengt je van station Elst naar station Nijmegen, dwars door Park Lingezegen loopt het eerste snelfietspad van Nederland, het Rijnwaalpad. Onverwacht duikt natuurterrein De Rietzang op, ingeklemd als stapsteen die de uiterwaarden van de Waal verbindt met onder andere het deelgebied Het Waterrijk in Park Lingezegen. Wie weet spot u de rietzanger op en rond de natuurakkers van Doornik, een landgoed met bossen en lanen.

 

Wandelen in het Park Lingezegen te Voet Fietsbrug RijnwaalpadWandelen in het Park Lingezegen te Voet Ruimte voor de Waal
Wandelen in het Park Lingezegen te Voet Zicht op NijmegenWandelen in het Park Lingezegen te Voet Scheepvaart op de Waal

 

Wandelen in het Park Lingezegen te Voet Promenadebrug Ruimte voor de Wal

Het begin van de etappe is nog wat druk met de autoweg Nijmegen-Arnhem langs je maar al snel loop je door het prachtige Park Lingezegen. Richting de Waal, langs slootjes, kom je uiteindeling bij het gigantische waterproject Ruimte voor de Waal. Je kijkt je ogen uit, Hollands waterwelvaren, architectuur bij de nieuwe bruggen, het is bijna organisch en surrealistisch zoals de palen van de bruggen lijken te dansen in het water. Mooi. De trein brengt je terug van Nijmegen CS naar station Elst. De rode markering van Lingezegen te Voet is goed.

 

 

 

Andere etappes van Park Lingezegen te Voet